Ceasarsalade met kip

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Ceasarsalade met kip

Er zijn vele varianten van de bekende ceasarsalade, maar deze moet je echt eens proberen.

  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • 10 ansjovisfilets
  • 180 ml olijfolie
  • 1 grote stronk Romeinse bindsla
  • 600 gram gebraden kipfilet
  • 170 gram croutons

Snijd de knoflook in vieren. Laat de ansjovisfilets uitlekken. Scheur de sla klein. Hak het kippenvlees grof. Schaaf de kaas in dunne flinters. Pureer het ei, knoflook, sap, mosterd en de helft van de ansjovisfilets in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg er terwijl de motor nog draait in een dunnestraal de olie aan toe. Blijf pureren tot de dressing dikker wordt. Meng vlak voor het opdienen in een grote kom de sla met kip, croutons en resterende ansjovisfilets. Meng alles voorzichtig. Sprenkel de ansjovisdressing er over.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Pesto van groene asperges

Pesto van groene asperges   0

Pesto van groene asperges De Italianen zullen me beschimpen, Johannes van Dam keert zich om zijn graf; dit is helemaal geen pesto! Johannes van Dam (de meest beroemde) culinair journalist was [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety