Ceasarsalade met kip

Ceasarsalade met kip

Er zijn vele varianten van de bekende ceasarsalade, maar deze moet je echt eens proberen.

  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • 10 ansjovisfilets
  • 180 ml olijfolie
  • 1 grote stronk Romeinse bindsla
  • 600 gram gebraden kipfilet
  • 170 gram croutons

Snijd de knoflook in vieren. Laat de ansjovisfilets uitlekken. Scheur de sla klein. Hak het kippenvlees grof. Schaaf de kaas in dunne flinters. Pureer het ei, knoflook, sap, mosterd en de helft van de ansjovisfilets in de keukenmachine tot een gladde massa. Voeg er terwijl de motor nog draait in een dunnestraal de olie aan toe. Blijf pureren tot de dressing dikker wordt. Meng vlak voor het opdienen in een grote kom de sla met kip, croutons en resterende ansjovisfilets. Meng alles voorzichtig. Sprenkel de ansjovisdressing er over.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*