Carpaccio van rode bietjes met roomkaas en peer. Een fris en heerlijk voorgerecht met rode bietjes. Zo’n gerechtje waarvan iedereen smult, alleen al vanwege de kleurrijke uitstraling. Bij deze carpaccio koos ik voor Petrella. Een roomkaas met verse bieslook en wat knoflook. Deze roomkaas bracht ik zelf nog op smaak met wat zout en peper. Koop gerust wat meer van deze roomkaas om morgen bij de lunch op een broodje te doen samen met wat rucola.
De Petrella kun je prima vervangen voor een ander, pittig smakend kaasje. Vooral een geitenkaasje is populair in combinatie met bietjes. Een goede kaasspecialist kan je daar prima bij adviseren.
Rode bieten; kleur op je bord!
Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!
Bietencarpaccio
Voor 2 personen
- 2 eetlepels hazelnoten, geschaafd
- 25 gram verse rucola
- 50 gram Petrella roomkaas of geitenkaas
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram bietjes, gekookt
- 1 peer
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Let op, dit gaat hard. Zorg dat de pan niet te heet is om verbranden te voorkomen. Was de rucola, schaaf wat Parmezaanse kaas. Meng de witte wijnazijn met de mosterd, voeg de olie toe, meng nogmaals en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de gekookte bieten in zeer dunne schijfjes. (voor het mooiste resultaat gebruik je een mandoline). Verdeel de schijfjes rode biet over 2 bordjes. Maak met een twee theelepels bolletjes van de roomkaas en verdeel over de carpaccio. Snijd de peer in ragfijne blokjes en strooi met de geroosterde hazelnoten over de carpaccio.
Garneer met de rucola en schenk de dressing over de carpaccio.