Bruine bonensoep

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

  • 500 gram bruine bonen
  • 1 knolselderij
  • 2 laurierbladeren
  • 2 kruidnagels
  • 1 spaanse peper
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 1 grote ui
  • 3 liter water
  • 40 gram boter
  • zout en peper
  • worcestershire saus

Was de bonen onder koud water en laat ze 24 uur weken. Breng de bonen in het weekwater aan de kook met het zout en de kruiden, (tijdens de bewerking moeten de kruiden verwijderd worden, doe ze daarom in een thee-ei of een linnen zakje). Laat de bonen niet te gaar worden. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, doe ze bij de bonen en laat het geheel nog een half uurtje doorkoken. Snij de ui en fruit deze in de boter. Schil de selderijknol en snijd hem in stukjes. Haal de kruiden uit de soep en pureer in het water de bonen en de aardappelen met een pureestamper. Voeg de stukken knolselderij toe en ook de gefruite ui. Laat de massa nog een kwartiertje doorkoken totdat het goed gebonden is. Breng de soep op smak met zout, peper en als u daar va houdt een scheutje worcestershire saus. Strooi vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie erover.

Deze soep serveert u met stokbrood. Om het net even anders te doen neemt u in plaats van een gewoon wit stokbrood eens een mooie donkere bruine bol die u in parten breekt.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety