Bruine bonensoep

  • 500 gram bruine bonen
  • 1 knolselderij
  • 2 laurierbladeren
  • 2 kruidnagels
  • 1 spaanse peper
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 1 grote ui
  • 3 liter water
  • 40 gram boter
  • zout en peper
  • worcestershire saus

Was de bonen onder koud water en laat ze 24 uur weken. Breng de bonen in het weekwater aan de kook met het zout en de kruiden, (tijdens de bewerking moeten de kruiden verwijderd worden, doe ze daarom in een thee-ei of een linnen zakje). Laat de bonen niet te gaar worden. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, doe ze bij de bonen en laat het geheel nog een half uurtje doorkoken. Snij de ui en fruit deze in de boter. Schil de selderijknol en snijd hem in stukjes. Haal de kruiden uit de soep en pureer in het water de bonen en de aardappelen met een pureestamper. Voeg de stukken knolselderij toe en ook de gefruite ui. Laat de massa nog een kwartiertje doorkoken totdat het goed gebonden is. Breng de soep op smak met zout, peper en als u daar va houdt een scheutje worcestershire saus. Strooi vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie erover.

Deze soep serveert u met stokbrood. Om het net even anders te doen neemt u in plaats van een gewoon wit stokbrood eens een mooie donkere bruine bol die u in parten breekt.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*