Hoofdgerecht voor 2 personen
- 150 gram gekookte worst aan een stukje
- 1 grote ui
- 20 gram boter
- 200 gram voorgekookte krieltjes
- 1 klein potje of blikje bruine bonen
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie en selderij
- 2 eetlepels paneermeel
Verwarm de oven voor op 200°C.
Ontvel de worst en snij deze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Doe de bruine bonen in een zeef en spoel deze goed af. Verhit de helft van de boter en fruit hierin de uisnippers lichtbruin. Bak de blokjes worst even mee. Doe de voorgekookte aardappelschijfjes, uitgelekte bruine bonen, peterselie, selderij en de gebakken worst en ui in een kom en schep alles voorzichtig door elkaar.
Beboter een ovenschaal. Doe het bonenmengsel hierin en bestrooi met paneermeel. Verdeel hierover de rest boter in kleine stukjes. Bak het geheel ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Lekker met sla.