Broodje kip, maar dan wel een speciale. Vol verse ingrediënten, eerlijk en puur. En, voor jouw gemak, nog heel snel klaar ook. De ideale tip voor een drukke dag, een makkelijk weekend of een verrukkelijke lunch.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Zo maak jij een vers broodje kip
- 500 gram scharrelkipfilet
- 1 komkommer
- 250 ml. griekse yoghurt
- zwarte peper
- 1 ciabatta (afbak)
- Sla
Snijd de kipfilet in blokjes. Bak ze in een hete koekenpan goudbruin. Rasp de komkommer (met behulp van een keukenmachine) doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Druk er nog wat extra vocht uit door er met je handen of met een lepel flink op te drukken. Meng de komkommer met de Griekse yoghurt. Breng dit op smaak met de zwarte peper.
Snijd de ciabatta overlangs open. Vul de ciabatta met sla, leg de kipblokjes er op en verdeel de komkommersaus over. Eet smakelijk!
Broodje kip of….
Natuurlijk kun je de kip ook vervangen door vis, runderreepjes, shoarma, gyros, wat je maar lekker vindt.
Liefhebbers kunnen de ciabatta eerst besmeren met tomatensaus of tomatentapenade.