Broccoli salade, smullen in het zomerzonnetje

Broccoli salade, smullen in het zomerzonnetje

Broccoli salade, smullen in het zomerzonnetje

Zo lekker dat het mooie weer er aan komt, ik kijk er de hele winter naar uit, ramen open, deuren open en gewoon weer lekker buiten zijn en natuurlijk ook het weer buiten kunnen eten en of dit nu een barbecue, een picknick of gewoon het avondeten aan de tuintafel serveren is, het maakt mij niet uit. Ik geniet, zolang het kan, van iedere zonnestraal.

Tegelijkertijd merk ik dat hierdoor ook de manier waarop ik mijn eten bereid veranderd, op minder zonnige dagen kies ik ervoor mijn broccoli kort te koken, sausje erover en even licht gratineren in de oven. Op zonnige dagen heb ik zin in salade. Een maaltijd salade of gewoon een salade als bijgerecht zoals deze heerlijke broccolisalade.

Verse beetgare broccoli, lekkere knapperig uitgebakken Serannoham, zoute kappertjes en het ietwat zoete van de rozijnen. Al deze smaken in een grote kom aangevuld met een simpele dressing zorgen voor een broccolisalade waar zelfs je kinderen van zullen smullen, de perfecte manier om ze groente te laten eten.

Serveer hem als bijgerecht of als salade bij de barbecue, gewoon weer eens wat anders.

Broccoli salade

Wat heb je nodig;

  • 1 stronk broccoli
  • 4 plakjes Serannoham
  • 1 el kappertjes
  • Handje vol rozijnen

Verdeel de broccoli in roosjes, breng een pan water aan de kook zet het vuur onder de pan uit en laat de broccoli 8 minuten in het hete water liggen. Bak de plakjes ham uit in een koekenpan en laat deze uitlekken op een keukenpapiertje. Als ze zijn afgekoeld snijd ze dan in stukjes. Doe de broccoli in een kom en strooi de gesneden ham, de kappertjes en de rozijnen erover en roer door zodat alles goed is gemengd.

Maak vervolgens de dressing met;

  • 50 ml mayonaise
  • 10 gram suiker
  • 1/2 tl appelazijn
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 1/2 el water

Roer alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar en schenk dit over de broccolisalade.

 


Meer over vergelijkbare onderwerpen
barbecuebroccoligroentensaladeserranohamzomer
Samantha Roelofs

Samantha Roelofs

Ik vind het heerlijk om in de keuken bezig te zijn en allerlei lekkernijen, vooral taarten, gebak en andere patisserie te bereiden en dan met zoveel mogelijk gebruik van verse ingrediënten. Niet alleen maak ik graag lekkernijen ik lees en leer er ook graag over. Ik vind het leuk om hier ,de door mij opgedane kennis, te kunnen delen.

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*