Voorgerecht voor 4 personen
- 250 gram broccoli
- 3 tomaten
- 125 gram camembert
- 1 bekertje crème fraîche
- 1 glas pernod
- zout en peper
- wat slabladeren
- wat gehakte pistachenoten
Was de broccoli, schil de stelen en snijd ze kruislings in tot vlak voor de roosjes. Kook de broccoli gaar in water met wat zout, laat ze goed uitlekken en afkoelen. Snijd de broccoli klein maar hou een paar roosjes achter voor de garnering. Leg de tomaten even in kokend water, laat ze schrikken onder de koude kraan en ontvel ze. Verwijder de kroontjes en snijd ze in blokjes. Vermeng een bekertje crème fraîche met een glas pernod en breng deze dressing op smaak met zout en peper. Bekleed vier cocktailglazen met de slabladeren en verdeel hierover de tomaten en de broccoli. Giet vervolgens de dressing erover en garneer met de achtergehouden broccoliroosjes en de gehakte pistachenoten.