- 2 flinke uien
- 2 teentjes knoflook uit de knijper
- 1-2 theelepels ketoembar
- 1-2 theelepels djinten
- 750 gram broccoli in kleine roosjes
- 500 gram aardappels in kleine blokjes
- 1 liter (biologisch) groentesap
- (zout en) peper naar smaak
- 2 dl. kookroom
Pel en snipper de uien. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten in een klein beetje hete boter. Voeg de djinten en ketoembar toe en bak even mee. Vervolgens doe je er de broccoliroosjes en aardappelblokjes bij. Maal er peper naar smaak over en doe er evt. wat zout bij. Giet er nu het groentesap bij en laat het op een laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine/blender. Doe de soep terug in de pan en roer er de room door.
Verhit de soep weer en maak eventueel op smaak af met (zout en) peper.