Bouillabaisse (Franse Vissoep)

Bouillabaisse (Franse Vissoep)

Bouillabaisse werd oorspronkelijk gemaakt door vissers op het strand. Het is één van de bekendste en populairste vissoepen ter wereld. Gebruik dit recept als richtlijn, maar durf te kiezen uit verschillende vissoorten, naar jouw eigen smaak. Serveer de soep als complete maaltijd met knapperig gebakken stokbrood en een glas droge witte wijn.

  • 3 kilo gemengde vis en zeevruchten, zoals stevige witvisfilets, garnalen, mosselen, krab en inktvisringen
  • 60 ml. olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 preien, in ringen
  • 800 gram tomaten, in stukjes
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 2 eetlepels verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels fijngeraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel saffraandraadjes
  • 250 ml. droge witte wijn
  • 250 ml. visbouillon
  • vers gemalen zwarte peper

Verwijder het vel van de visfilet en snijd hem in blokjes van 2 cm. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal; laat de staartjes zitten. Boen de mosselen schoon en verwijder de baarden.
Snijd de krab in vieren. Zet de vis apart.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook, de uien en de preien 5 minuten of tot de uien goudbruin zijn. Voeg de tomaten, de tijm, basilicum, peterselie, laurier, sinaasappelschil, safraan, wijn en bouillon toe en breng het geheel an de kook.
Draai het vuur laag en laat het 30 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de vis en de krab toe en kook het geheel nog 10 minuten. Voeg dan de overige zeevruchten toe en kook alles nog 5 minuten of tot de vis en zeevruchten gaar zijn. Breng de soep op smaak met zwarte peper.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*