Bosuien soep

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

  • 2 bosjes bosuien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 afgestreken eetlepels gezeefde bloem
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper en zout

Bosuien schoonmaken en in schuine stukjes van ± 1 centimeter snijden. Olie verhitten en lente-uitjes hierin ± 3 minuten zachtjes fruiten. Af en toe roeren. Bloem en kerriepoeder erover strooien en al roerend ± 1 minuut mee fruiten. Bouillon en witte wijn beetje voor beetje al roerend toevoegen tot een gladde lichtgebonden soep is ontstaan. Slagroom erbij en soep weer aan de kook brengen, ± 1 minuut laten koken. Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   0

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety