Bosuien soep

  • 2 bosjes bosuien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 afgestreken eetlepels gezeefde bloem
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 1 glas witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper en zout

Bosuien schoonmaken en in schuine stukjes van ± 1 centimeter snijden. Olie verhitten en lente-uitjes hierin ± 3 minuten zachtjes fruiten. Af en toe roeren. Bloem en kerriepoeder erover strooien en al roerend ± 1 minuut mee fruiten. Bouillon en witte wijn beetje voor beetje al roerend toevoegen tot een gladde lichtgebonden soep is ontstaan. Slagroom erbij en soep weer aan de kook brengen, ± 1 minuut laten koken. Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bosuienknoflooklenteolijfolieslagroomsnijdensoepwijn

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*