Bospaddestoelensoep

  • 750 gram gemengde paddestoelen
  • 4 bosuitjes
  • wat verse tijm
  • 20 gram boter
  • bouillon van tablet
  • 50 ml. crème fraîche
  • 150 ml. witte wijn
  • 300 ml. melk

Snijd de bosuitjes fijn, houd de groene stukjes apart en borstel de paddestoelen schoon. Snijd dan ongeveer 2/3 van de paddestoelen in kleine stukjes en 1/3 in plakjes.

Verhit wat boter in een koekenpan.Voeg hier de witte stukjes van de bosuitjes en de fijngesneden paddestoelen aan toe.Voeg de wijn, melk, bouillon en tijm toe.Breng het geheel aan de kook en zet dan het gas laag en laat het tien minuten doorkoken
Pureer nu de soep met een staafmixer. Bak de plakjes paddestoelen in wat boter en voeg de crème fraiche, de groene gedeeltes van de bosuitjes, toe. Voeg hier als laatste de gepureerde soep bij en breng op smaak met peper en zout.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Meer over vergelijkbare onderwerpen
bosuitjesbouillonkoekenpansoepwijn

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*