Bospaddestoelensoep

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

  • 750 gram gemengde paddestoelen
  • 4 bosuitjes
  • wat verse tijm
  • 20 gram boter
  • bouillon van tablet
  • 50 ml. crème fraîche
  • 150 ml. witte wijn
  • 300 ml. melk

Snijd de bosuitjes fijn, houd de groene stukjes apart en borstel de paddestoelen schoon. Snijd dan ongeveer 2/3 van de paddestoelen in kleine stukjes en 1/3 in plakjes.

Verhit wat boter in een koekenpan.Voeg hier de witte stukjes van de bosuitjes en de fijngesneden paddestoelen aan toe.Voeg de wijn, melk, bouillon en tijm toe.Breng het geheel aan de kook en zet dan het gas laag en laat het tien minuten doorkoken
Pureer nu de soep met een staafmixer. Bak de plakjes paddestoelen in wat boter en voeg de crème fraiche, de groene gedeeltes van de bosuitjes, toe. Voeg hier als laatste de gepureerde soep bij en breng op smaak met peper en zout.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety