Boeren crumble, met aardbeien en rabarber

Boeren crumble, met aardbeien en rabarber

De uitnodigende borden aan de weg, de landelijke sfeer en het heerlijke zomerzonnetje doen mij weer eens besluiten om bij de landwinkel te stoppen. Het resultaat? Een ongecontroleerde tas vol lekker en vanavond een verrukkelijke boeren crumble op tafel.

  • 500 gram verse rabarber, in stukjes
  •  appels, geschild en in partjes
  • 200 gram grote Hollandse aardbeien, gehalveerd
  • 200 gram kristalsuiker
  • het merg van 1 vanille stokje
  • 150 gram bloem
  • 125 gram fijngemalen amandelen
  • 75 gram boter, in klontjes
  • poedersuiker om te bestuiven

Meng de rabarber met de appel, aardbeien, 100 gram suiker en het vanillemerg. Schep dit mengsel in 6 kommen. Meng voor de kruimellaag de bloem, 100 gram suiker, amandelen en de boter in een keukenmachine tot een kruimelig mengsel. (Of meng bloem, suiker en amandelen en verkruimel de boter er met de vingertoppen door). Strooi de kruimellaag over het rabarbermengsel en bak de crumble ca. 30 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Bestuif met poedersuiker en serveer eventueel met verse, lobbig geklopte, slagroom.

Rood of groen, even lekker

Afhankelijk van het ras kunnen rabarberstelen rood of groen zijn. Rode rabarber ziet er vaak mooier uit, maar de groene stengels zijn net zo lekker. Gebruik rabarber zo jong mogelijk, als de stengels nog dun en buigzaam zijn. Jonge rabarber is ook vaak minder zuur dan de oudere. De jonge stelen kun je direct verwerken, oudere, wat stuggere stelen kun je beter eerst schillen.


Laat je een leuke reactie achter?

Deel: "Boeren crumble, met aardbeien en rabarber" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Je las: Boeren crumble, met aardbeien en rabarber. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*