Bloemkool is ook zo’n typische Hollandse groente. Nu eens verrassend uit de oven!
- 1 bloemkool, in roosjes zout
- 250 gr. rundergehakt
- olijfolie
- zout en peper
- nootmuskaat
- gehakte peterselie
- teentje knoflook (uitgeperst)
- komijnpoeder
- geraspte kaas (schapenkaas of parmezaanse)
- 3 tomaten, in dunne plakken
- 1 paprika (groen voor de kleur), in dunne plakken
Kook de bloemkool met wat zout niet langer dan 8 minuten. Maak het gehakt aan met scheutje olijfolie, zout, peper, nootmuskaat, komijnpoeder, peterselie en knoflook. Bestrijk een ovenschaal met boter. Leg de bloemkoolroosjes erin en leg tussen de bloemkool kleine plukjes gehakt. Leg de plakken tomaat erop. Leg de plakken paprika erop. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Dek de schotel af aluminiumfolie en zet hem 30 minuten in een middelmatig hete oven (180 graden).
De bloemkool met gehaktschotel was niet helemaal geslaagd. De schotel was erg los van structuur.