bijgerecht voor 4 personen
- 1 bloemkool
- 4 tomaten
- peper en zout
- 2 eieren
- 2 theelepels bloem
- 2 deciliter melk
- 2 eetlepels geraspte kaas
Was de bloemkool, haal het grofste deel van de stronk en de bladeren weg, maar laat de kool heel. Kook de bloemkool in een pan met een beetje water en een snufje zout gaar en laat hem dan uitdruipen. Vet een ovenschaal in en leg hierin de bloemkool. Was de tomaten, snijd ze in plakjes en leg ze om de bloemkool heen. Klop de eieren met de bloem, melk en wat peper en zout. Giet dit mengsel over de bloemkool en bestrooi het met geraspte kaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten een mooi kleurtje krijgen. Lekker met gebakken aardappelen.
Het is een lekkere maaltijd, ik heb het met gebaken aardappels gegeten en mijn vrouw met zoet aardappels ook gebaken. Oja met een stukje kip er bij.
nogmaals bedankt.