Bloemkool bolognese

Bloemkool bolognese

Er is weer Hollandse bloemkool verkrijgbaar. Ga dan niet gelijk dit recept maken. Proef eerst de Hollandse bloemkool weer even helemaal puur. Kook wat extra bloemkool en aardappelen en maak van het restje deze prachtige bolognese schotel.

Bloemkool-bolognese-ovenschotel

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 500 gram gekookte aardappelen
  • 400 gram gehakt
  • zout en peper
  • 2 winterwortelen, grof gerapst
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 pakje (500 ml.) tomaten
  • 200 ml. groentebouillon
  • 4 takjes basilicum
  • 100 gram geraspte kaas

Kook de bloemkool in licht gezouten water in 8 tot 10 minuten beetgaar. Giet de bloemkool af. Verhit de olie in een ruime  braadpan. Bak hierin het gehakt rul. Voeg ui en wortel toe (houd een klein beetje wortelrasp achter als garnering). Breng op smaak met zout en peper en laat eventjes goed doorbakken.

Doe dan de tomaten en de tomatenpuree erbij. Even goed omscheppen en de bouillon erbij gieten. Breng aan de kook en laat afgedekt ca. 10 minuutjes op half hoog vuur pruttelen.

Was de basilicum en sla goed droog. Houd wat blaadjes achter voor de garnering en roer de rest door de gehaktsaus. Even proeven en eventueel met nog wat zout of peper op smaak brengen. Verdeel de bloemkool en de gekookte aardappelen over een ovenschaal. De saus erover scheppen en bestrooien met de geraspte kaas. Laat de schotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten mooi gratineren. Strooi de achtergehouden wortel er over, garneer met een blaadje basilicum en serveer direct.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*