Dit gerecht valt niet onder de noemer snelle gerechten, tenzij je gisteren bloemkool gegeten hebt. Maar, het laat zeker aan je gasten zien dat je er werk van gemaakt hebt en is bovendien erg lekker.
- 350 gram gekookte aardappelen
- 250 gram gekookte bloemkool
- 3 eetlepels melk
- 75 gram kwark
- 150 gram geraspte (belegen) kaas
- 3 eieren
Verwarm de oven voor op 200 graden. Stamp de gekookte aardappelen en de gekookte bloemkool en maak er een puree van door de melk en de kwark erdoor te stampen. Schep ook de geraspte kaas erdoor. Splits de eieren en meng de dooiers door de puree. Sla de eiwitten half stijf en spatel het door de puree. Schep de puree in een soufflévorm of ovenschaal en bak de soufflé in 20 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. De oven niet openen tijdens het bakken en de soufflé direct serveren.