- bladerdeeg (diepvries, ontdooid, net zoveel plakjes op elkaar en uitrollen om een taartvorm mee te kunnen bekleden)
- 3 appels
- 200 gram gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels bloem
- 25 cl melk
- 2 eieren
- 3 eetlepels suiker
Voor de kruimelkorst:
- 75 gram bloem
- 75 gram boter
- 70 gram speculaas
- 3 eetlepels bruine suiker
Verkruimel de speculaas, voeg er de bloem, bruine suiker en de in stukjes verdeelde boter bij. Kneed tot een kruimelige massa of meng met de keukenmachine. Leg het papier wat op het bladerdeeg zat onderin de vorm (of bakpapier) en leg dan het deeg in de vorm. Duw goed aan in de hoekjes en ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg naar binnen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de gedroogde abrikozen en de geschilde appels in stukjes. Meng goed en verdeel over de taartbodem. Roer geleidelijk de melk door de bloem, voeg eieren en suiker toe en klop goed door elkaar. Giet glijkmatig over het fruit. Verdeel er de kruimelige massa over en schuif de taart in de oven. Bak de taart 45 min. Haal daarna de taart uit de vorm op een taartplateau en trek het papier er onder uit. Laat afkoelen.