Bladerdeegtaart met appel, abrikozen en krokante kruimelkorst

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
  • bladerdeeg (diepvries, ontdooid, net zoveel plakjes op elkaar en uitrollen om een taartvorm mee te kunnen bekleden)
  • 3 appels
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels bloem
  • 25 cl melk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels suiker

Voor de kruimelkorst:

  • 75 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 70 gram speculaas
  • 3 eetlepels bruine suiker

Verkruimel de speculaas, voeg er de bloem, bruine suiker en de in stukjes verdeelde boter bij. Kneed tot een kruimelige massa of meng met de keukenmachine. Leg het papier wat op het bladerdeeg zat onderin de vorm (of bakpapier) en leg dan het deeg in de vorm. Duw goed aan in de hoekjes en ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg naar binnen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de gedroogde abrikozen en de geschilde appels in stukjes. Meng goed en verdeel over de taartbodem. Roer geleidelijk de melk door de bloem, voeg eieren en suiker toe en klop goed door elkaar. Giet glijkmatig over het fruit. Verdeel er de kruimelige massa over en schuif de taart in de oven. Bak de taart 45 min. Haal daarna de taart uit de vorm op een taartplateau en trek het papier er onder uit. Laat afkoelen.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Koek en gebak

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety