Pepperonata

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Pepperonata

Een heerlijk bijgerecht uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit een mengsel van paprika’s en (rode) uien, bereid met tomaten, olijven en kruiden. In Italië gebruikt men standaard de zwarte olijven, groene olijven kunnen echter ook.

  • 800 gram tomatenblokjes (van 1 kilo tomaten)
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 2 groene paprika’s, in reepjes
  • 2 gele paprika’s, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander
  • 2 eetlepels zwarte olijven, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de olie in een grote braadpan of hapjespan. Voeg de ui toe en fruit deze even aan in ca. 5 minuten. Doe de paprika’s erbij en laat nog eens 5 minuten meebakken. Voeg tomaten en koriander toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de groenten afgedekt in ca. 30 minuten garen. Roer er vlak voor het serveren de olijven door.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bijgerechten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety