Gegratineerde pompoen met tijm en geitenkaas

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Gegratineerde pompoen met tijm en geitenkaas

Heb jij pompoen al eens gegratineerd? Dat kan perfect in de mini cocotte. Je kent ze wel, die leuke kleine ovenpannetjes die je in elke kookshop tegenkomt. Op deze wijze maak je met een eenvoudig gerecht een prachtig bijgerechtje voor je gasten.

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kilo pompoenvruchtvlees, in blokjes
  • 2,5 dl groentenbouillon (van 1/2 tablet)
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 theelepel kerrie
  • zout, peper
  • 75 gram geraspte geitenkaas kaas

Fruit de ui in een hapjespan in de olie glazig. Voeg het pompoenvlees toe en bak al omscheppend 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook de pompoen in 20 minuten zacht. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Wie van een grovere puree houdt, gebruikt de stamper. Roer de tijm door de puree en breng op smaak met de kerriepoeder, zout en peper. Schep de puree in een lage ovenschaal en bestrooi met de kaas. Gratineer de pompoenpuree onder de ovengrill goudbruin.

Tip: Je kunt de kaas ook prima vervangen. Gebruik eens brandnetelkaas, komijnekaas, of friesche nagelkaas. Een romige belegen Goudse kan ook.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bijgerechten

Gegrilde prei met saffraandressing en ei mimosa

Gegrilde prei met saffraandressing en ei mimosa   0

Gegrilde prei met saffraandressing en mimosa van ei Als je aan mensen vraagt welke kleur zij associëren met Pasen dan zullen de meeste antwoorden met ‘geel’. Voor mij geldt dat ook; [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety