Bifteki spiesjes (variatie op kebab). Ik ben gek op gekruid gehakt en wel omdat je er zoveel mee kunt doen. Regelmatig maak ik mijn Bifteki ballen want die zijn heerlijk in de zomer. Bifteki is niets anders dan Grieks gekruid gehakt. Na een beetje spelen met het mengsel kwam ik qua smaak bij deze versie. Echt lekker pittig en dat spreekt veel mensen wel aan. Je kan ze bakken in de oven, je kan ze grillen binnen, maar ook buiten bereiden op de barbecue. Maak er een kebabje van, rijg ze op voorgeweekte houten of metalen spiesjes en lekker, lekker, lekker. Laat ze na roosteren even uitlekken op een stuk keukenpapier. Deze misstaan ook niet op een buffet of als partysnack.
- 500 gr gehakt HOH
- 1 el tomatenpuree
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 el paneermeel
- 1 ei
- 2 tl oregano
- 1 ½ tl zeezout
- Zwarte peper uit de molen
- ½ tl djinten
- ½ tl piment
- ¼ tl cayennepeper
- 1 ½ tl paprikapoeder (zoet)
Gehakt op kamertemperatuur laten komen en vermengen in een kom met de specerijen en kruiden. Tomatenpuree, ei, gesnipperde ui en geperst teentje knoflook erbij en goed door elkaar mengen. Houten satéstokjes voorweken in water. Dan met vochtige handen kebabs vormen en even laten opstijven in de koelkast. Op de stokjes rijgen. Oven voorverwarmen op 200 graden C. Bakplaat met bakpapier nemen en de kebabs erop leggen en dan 25 minuten laten bakken in de oven. Of kies ervoor ze te grillen op de plaat of rooster ze snel op de barbecue als de kooltjes nog heet zijn. Zorg er dan wel voor dat ze niet uit elkaar vallen. Lekker met eigen gemaakte knoflooksaus en salade.