Bietjes zijn zo lekker winters. Meestal worden ze al gekookt verkocht. Ja, je krijgt rode vingers van het schoonmaken van bietjes, maar niets geeft minder voldoening als dat. Schillen, koken en met deze stamppot ook nog eens smaakvol genieten.
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 1 appel (goudreinet, breaburn of elstar)
- 2 grote uien
- 400 gram gekookte bietjes
- 1 theelepel kaneel
- 1 deciliter melk
- boter
- 4 tartaartjes
- zout en peper
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Snij de bietjes in blokjes.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Bestrooi de tartaartjes met peper en
zout. Verhit wat boter in een pan, bak hierin de tartaartjes met de ui ringen. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Roer de melk, bietjes, appel, peper en kaneel erdoor. Leg de tartaartjes met de ui ringen op de stamppot.