Bietensoep

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

  • 500 gram gekookte bieten
  • 2 uien
  • zout en peper
  • citroensap
  • 4 deciliter bouillon
  • 1 bekertje zure room
  • gehakte peterselie

Snij de bieten in kleine stukjes en leg een klein gedeelte van de bieten apart. Maak de uien schoon en snipper deze. Breng in een pan de bouillon aan de kook en doe hier de bieten en uien in. Leg een deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de zure room, peterselie, de achtergehouden bieten, wat zout en peper toe. Laat de soep warm worden, maar niet meer koken.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety