Biefstuk met romige champignon/paprikasaus

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

1 ui
1 rode paprika
1 bakje champignons
1 el citroensap
75 gr boter
1 tl paprikapoeder
zout, peper
500 gr biefstuk
1/8 l slagroom
3 el wodka

Snijd het vlees in reepjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Was de champignons, halveer de grote en besprenkel ze met citroensap. Verhit in een braadpan 1 1/2 el boter en bak de ui 3 minuten. Voeg de paprika, champignons, paprikapoeder, zout en versgemalen peper toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Roer er de slagroom door. Verwarm het geheel zonder deksel nog 5 minuten tegen de kook aan. Roer de wodka door de saus en breng op smaak met zout en peper. Verwarm een platte schaal voor.
Verhit in een koekepan de rest van de boter en bak hierin op hoog vuur het vlees in 2 minuten rondom bruin.
Schep de vleesreepjes in het midden van de warme schaal en schenk de saus erover.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety