Een klassieker in de Belgische keuken! Eenvoudig te bereiden en elke keer weer een succes. Voor een kleurrijke presentatie kan gevarieerd worden met diverse soorten en kleuren pasta.
Nodig voor 4 personen:
- 500 g witte champignons
- 4 biefstukken (ca 150 elk)
- 1 dl magere runderbouillon
- 1 el citroensap
- 2 el sojasaus
- 400 g Linguine pasta
- Zout
- Versgemalen peper
*Linguine is een smallere variant van tagliatelle
Zo klaar maken:
Borstel de champignons schoon. Snijd ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Bak de biefstukjes zonder boter of olie in een grillpan met antiaanbaklaag. Breng ze op smaak met peper en zout.
Voeg na 2 minuten de champignons toe en laat ze nog 3 tot 4 minuten meebakken. Roer ze geregeld om.
Haal het vlees en de champignons uit de pan en houd ze warm. Blus het braadvocht met de runderbouillon en de sojasaus. Laat het geheel inkoken tot de helft van het volume.
Kook de pasta beetgaar en laat het uitlekken. Meng daarna de pasta met de ingekookte saus.
Verdeel het vlees en de champignons over de borden en schep er de pasta met de saus over.