Kleurrijk en vers hoofdgerecht voor 4 personen. Dit gerecht is versinspiratie ten top. Kleur, verse producten in de wok geserveerd met verse krielaardappeltjes.
- 300 gram broccoli
- 2 bosuitjes (in ringetjes)
- 1 rode paprika
- 200 gram biefstuk
- 25 gram geschaafde amandelen
- 75 deciliter cognac
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel majoraan (gedroogde)
- zout en peper
Maak de broccoli schoon en snijd deze in roosjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 centimeter. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 centimeter. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Bestrooi de plakjes met chilipoeder. Roer in een kommetje de cognac, tomatenpuree en majoraan door elkaar.
Verit de wok op hoog vuur. Rooster de amandelen al omscheppend ca. 1 minuut goudbruin. Schep ze op een bord. Verhit de olie in de wok en bak de plakjes biefstuk in ca. 2 minuten al omscheppend bruin. Neem ze uit de wok. Bak de broccoli, bosui en paprika al omscheppend in 3 minuten knapperig en gaar. Voeg de biefstukplakjes en het cognacmengsel toe en verwarm het gerecht al omscheppend op hoog vuur tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de amandelen erover.
Lekker met gebakken krieltjes