Als je voor de diepvriezer van je supermarkt staat vind je vele varianten ijs. Maar wat is er nou lekkerder als je eigen gemaakte ijs met je eigen smaak. Helemaal in eigen stijl, zo als jij het lekker vindt. Of, zoals je gasten het graag hebben. Met onderstaande recepturen maak je je eigen ijs in een handomdraai en daar kun je nog van alles omheen verzinnen.
Yoghurt ijs
- 120 gram suiker
- 50 ml slagroom
- 380 ml yoghurt
Klop de slagroom bijna stijf. Giet de yoghurt en de suiker bij de slagroom. Meng het geheel goed. Schakel de ijsmachine in op de roomijsstand en giet het mengsel in de machine. Laat het ongeveer een half uur draaien.
Bananen roomijs
- 250 gram bananen
- 100 ml slagroom
- 250 ml melk
- 110 gram suiker
- 2 eetlepels citroensap
Blend de banaan samen met de suiker en de citroensap. Klop de slagroom bijna stijf. Meng het bananen mengsel door de slagroom en de melk. Schakel de ijsmachine in op de roomijsstand en giet het mengsel in de machine.
Laat het ongeveer een half uur draaien.
Chocolade roomijs
- 3 eierdooiers
- 100 gram poedersuiker
- 250 ml melk
- 200 ml slagroom
- 15 gram cacao
Klop de eierdooiers met de suiker, cacao en 50ml melk totdat de cacao goed is opgelost. Voeg dan de rest van de melk toe en roer het geheel goed door. Klop de slagroom bijna stijf. Giet het mengsel bij de slagroom. Meng het geheel goed.
Schakel de ijsmachine in op de roomijsstand en giet het mengsel in de machine. Laat het ongeveer een half uur draaien.
Frambozen roomijs
- 200 gram frambozen
- 250 ml melk
- 100 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 1 eierdooier
- 1 eetlepels citroensap
Was de frambozen. Blend ze samen met het citroensap, de suiker en eierdooier. Vermeng het mengsel met de slagroom en de melk. Meng het geheel goed. Schakel de ijsmachine in op de roomijsstand en giet het mengsel in de machine. Laat het ongeveer een half uur draaien.