Barbecuesaus van zoetjes en zuurtjes – Vers, verser, verst. Het motto achter Lekker Tafelen. Vandaag een barbecuesaus die daar niet helemaal aan voldoet, omdat we gebruik maken van fruit uit blik, maar die we jullie toch niet willen onthouden. Een verrassende saus met een mooie smaakcombinatie. De meeste sausjes bij een barbecue worden gemaakt op basis van een mayonaise. Die mayonaise laten we vandaag staan en we gaan aan de slag voor een zoetzure saus, die je heel goed van te voren kunt maken. De meeste ingrediënten heb je vast al in je keukenkastje staan en de rest is gemakkelijk verkrijgbaar.
Serveer de saus bij vis of kip, maar ook bij veel varkensvleessoorten kun je deze saus prima serveren.
Barbecuesaus op basis van zoetjes en zuurtjes…
- 200 gram wortels
- perziken in blik (uitgelekt ca. 250 gr)
- 150 gram sap van de perziken uit het blik
- 150 gram augurken in het zuur
- 150 gram azijn van de augurken
- 200 ml tomatenketchup
- 200 ml sinaasappelsap
- 1 prei (alleen het wit)
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel chilipoeder
- zout
Laat perziken en augurken uitlekken en vang het vocht op. Schil de wortel en snijd alles in zeer fijne, gelijke dobbelsteentjes.
Verwarm het vocht van de perzik en augurk in een pannetje en doe er dan de blokjes perzik, wortel en augurk bij. Laat deze zachtjes doorkoken tot ze beetgaar zijn.
Voeg de tomatenketchup toe en laat weer zachtjes pruttelen tot de gewenste gaarheid van de blokjes bereikt is. Kookt de saus iets te ver in, dan voeg je naar gelang wat sinaasappelsap toe tot je de juiste dikte van de saus bereikt.
Was de prei en snij deze in fijne ringen. Doe de preiringen bij de saus en breng het geheel op smaak met suiker en chilipoeder. Laat nog even 2 minuten zachtjes doorkoken. Laat afkoelen.