Spareribs in Amerikaanse barbecue marinade. Hebben we de kip en kebabs gehad dus gaan we gewoon door met kluiven en nu met de spareribs. Wie lust ze niet op een barbecue, maar deze zijn vers gemaakt en op pittige, Amerikaanse wijze gemarineerd. Echt heel lekker. Dit is een beetje fusion zoals de TEX-MEX keuken. Dat is de Amerikaanse keuken uit Texas met een kleine Mexicaanse invloed. Deze zijn dus lekker pittig gemarineerd en dat proef je. Geschikt om te roosteren op de barbecue en geschikt om in de oven te garen.
- 4 flinke verse spareribs
- 2 uien (fijn)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 el bruine basterdsuiker
- 2 el wijnazijn
- 200 ml tomatenketchup
- 4 el vloeibare honing
- 1 el worchestersaus
- 1 ½ tl chilipoeder
- Zeezout
- Zwarte peper uit de molen
- Zonnebloemolie (flinke scheut)
Neem een pan, hak de uien heel erg fijn met een koksmes, pers de knoflook. Doe olie in de pan en bak glazig. Voeg bruine suiker toe en laat lekker karamelliseren. Doe er nu tomatenketchup, wijnazijn, worchestersaus en honing bij en laat inkoken. Breng hoog op smaak met zout, peper en chilipoeder, proeven want hoe meer chili hoe pittiger het wordt. Gewoon naar eigen smaak doen. Doe nu de stukken spareribs in een ovenschaal en voeg ¾ deel van de saus toe. Verwarm de oven voor op 200 graden C en laat ze een uurtje garen. Draai ze 1x om. Giet er dan het laatste ¼ deel over en serveer. Óf laat ze, in stukken, een uur marineren in de saus en gaar ze daarna mooi op de barbecue. Eet smakelijk.
Super recept heeerlijk!!!!!!
mmmm