Gegrilde kipfilet met Mediterrane marinade. Kip is het meest veelzijdige stukje vlees zeggen de marketeers. Misschien nog wel waar ook want je kan er van alles mee doen. Het is nu hoogzomer, half Nederland zit aan de barbecue of mensen eten buiten in de tuin of op de camping, op vakantie enz…. Hier heb je een stukje top kipfilet die makkelijk te bereiden is. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook bijzonder lekker. Ook hier geldt weer een lekker bordje vol Zuid-Europese smaken.
- 4 verse kipfilets van blije kippen
- Olijfolie (flinke scheut of een kopje)
- 1 el azijn
- 1 ½ t Italiaanse kruiden
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 el zongedroogde tomaten
- Zeezout
- Zwarte peper
Snijd zongedroogde tomaten fijn, snipper ze, pers vers citroensap, Meng olijfolie met vers citroensap, zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden en knoflook. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Leg de kipfilets hier een uur in. Hoe langer, hoe lekkerder die smaken in die kipfilets trekken. Steek de grill of de barbecue aan. Leg de kipfilets op het rooster en grill ze in ongeveer 6-7 minuten per kant gaar. Blijf er wat overgebleven marinade op doen. Niet langer want anders wordt de kip te droog. Door de marinade krijgt de kip ook een mooie rode kleur en het eindresultaat is niet alleen leuk qua kleur, maar ook nog eens vreselijk lekker! Lekker met vers gemaakte aardappelsalade en/of vers gegrilde zomergroenten.