Bananenchips uit je frituurpan; Met verse mango dip

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Bananenchips uit je frituurpan; Met verse mango dip

Originaliteit op de borreltafel. Maak eens iets zelf in plaats van de standaard chips en borrelnootjes. Je kunt namelijk ook zelf chips maken, maar wat dacht je van deze bananenchips?

  • 3 stevige bananen
  • 1 theelepel zout

Snijd de bananen in dunne plakjes. leg ze een paar minuten in koud water met het zout. Haal de plakjes banaan met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Dep voorzichtig droog met keukenpapier. Een schone theedoek is nog beter, om stukjes keukenpapier aan de banaantjes te voorkomen. Strooi wat bloem over de banaantjes. Frituur de plakjes op 180 graden in 3 minuten knapperig en bruin. Laat nogmaals goed uitlekken. Strooi er wat zeezout over en serveer met onderstaande dip.

Mangodip

  • 1 mango, in grove stukken
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1⁄2 teentje knoflook, gesnipperd
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels rijstazijn (of witte wijnazijn)
  • 1 dl witte wijn
  • een scheutje arachide- of olijfolie

Verhit de olie in een pan en bak het sjalotje en de knoflook op een matig vuur. Voeg de stukken mango toe en laat kort meestoven. Voeg de wijn, suiker en azijn toe. Laat het geheel op een laag vuur sudderen tot een confiture ontstaat. Reken ruim een kwartier. Pureer het geheel met de blender. Doe over in een schaaltje en laat afkoelen.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety