Bananenchips uit je frituurpan; Met verse mango dip

Bananenchips uit je frituurpan; Met verse mango dip

Originaliteit op de borreltafel. Maak eens iets zelf in plaats van de standaard chips en borrelnootjes. Je kunt namelijk ook zelf chips maken, maar wat dacht je van deze bananenchips?

  • 3 stevige bananen
  • 1 theelepel zout

Snijd de bananen in dunne plakjes. leg ze een paar minuten in koud water met het zout. Haal de plakjes banaan met een schuimspaan uit het water en laat goed uitlekken. Dep voorzichtig droog met keukenpapier. Een schone theedoek is nog beter, om stukjes keukenpapier aan de banaantjes te voorkomen. Strooi wat bloem over de banaantjes. Frituur de plakjes op 180 graden in 3 minuten knapperig en bruin. Laat nogmaals goed uitlekken. Strooi er wat zeezout over en serveer met onderstaande dip.

Mangodip

  • 1 mango, in grove stukken
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1⁄2 teentje knoflook, gesnipperd
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels rijstazijn (of witte wijnazijn)
  • 1 dl witte wijn
  • een scheutje arachide- of olijfolie

Verhit de olie in een pan en bak het sjalotje en de knoflook op een matig vuur. Voeg de stukken mango toe en laat kort meestoven. Voeg de wijn, suiker en azijn toe. Laat het geheel op een laag vuur sudderen tot een confiture ontstaat. Reken ruim een kwartier. Pureer het geheel met de blender. Doe over in een schaaltje en laat afkoelen.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*