Bami met kalkoen, paksoi en tauge


Bami uit de wok met gemarineerde blokjes kalkoen. Een inspirerend recept waar je zelf makkelijk heel veel variaties op kan bedenken. Bovendien zorgt de kalkoen ook nog eens voor wat minder calorieën waardoor het onder de categorie slank mag vallen. Eet smakelijk.

  • 200 gram Chinese eiermie
  • 2 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepels sherry
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 400 gram kalkoenfilet in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 1 winterwortel, in plakjes
  • 600 gram paksoi, in repen
  • 200 gram tauge
  • 3 dl. kippenbouillon

Zet een pan water op en kook hierin de eiermie gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng oestersaus, sherry en ketjap tot een marinade en schep de kalkoenblokjes erdoor. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin ui en wortel zacht. Bak de paksoi even mee. Haal de groenten uit de wok en houd warm in een schaal onder folie of leg een deksel op de schaal. Verhit nogmaals 2 eetlepels olie in de wok en bak hierin de gemarineerde kalkoenblokjes met de marinade op hoog vuur in 10 minuten gaar. Doe de groenten er weer bij en voeg ook de bouillon en de taugé toe. Breng aan de kook. Schep de noedels erdoor en warm nog even goed door.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
hoofdgerechtenroerbakkenwokken
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

  1. Marli
    Marli 24 februari, 2014, 18:29

    Het was heerlijk maar een beetje flauw misschien beter ketjap adin gebruiken of wat sambal erbij

    Reply this comment

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*