De avocado geniet nog niet bij iedereen de volle bekendheid. Misschien is deze soep het middel om met een avocado te leren koken.
- 2 rijpe avocado’s
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 2 eetlepels koriander, gesneden
- 1 eetlepel verse munt
- 2 eetlepels limoensap
- 750 ml. groentebouillon
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- zout en peper
Voor de garnering:
- 2 eetlepels zure room
- 1 eetlepel fijngesneden koriander
- 2 theelepels limoensap
- sliertjes limoenschil
Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een keukenmachine of blender en voeg de ui, knoflook, koriander, munt, het limoensap en circa de helft van de bouillon toe. Draai tot een glad mengsel.
Voeg de rest van de bouillon, de rijstazijn en sojasaus toe en draai weer. Proef en breng zo nodig op smaak met zout, peper en/of limoensap. Laat afgedekt in de koelkast koud worden.
Meng voor de garnering de zure room met de koriander en het limoensap in een kleine kom. Schep vlak voor het serveren door de soep en strooi de sliertjes limoenschil erover.