Ook in de Italiaanse keuken komen asperges regelmatig voor. Samen met pasta is dit voor velen een heerlijk gerecht. Ik heb deze keer een combinatie van witte en groene asperges gebruikt. Je kunt ook alleen witte gebruiken maar dan ziet het geheel er een beetje bleek uit. Het is niet zo dat met alleen witte asperges de smaak minder is, maar het oog wil tenslotte ook wat. Heb je alleen groene tot je beschikking of vind je die lekkerder dan is dat ook geen enkel probleem. Je kunt hier dus alle kanten mee op.
Ingrediënten voor 6 personen
- 1 kilo witte asperges
- 500 gram groene asperges
- 250 ml. kookroom (of crème fraîche)
- 300 gram gekookte ham in reepjes
- 1 groente bouillontablet
- foelie
- peper & zout
Asperges schillen en in stukken snijden. Kook de asperges, met de foelie in +/- 8 minuten beetgaar. Laat de asperges uitlekken. Kook penne of andere pasta volgens de bereidingswijze al dente.
Verhit olie in een pan en bak daarin de fijngesneden ui en de hamreepjes. Voeg het bouillontablet en de kookroom toe. Daarna de uitgelekte asperges en als laatste de pasta.
Serveertips
- In kleine porties kan dit ook heel goed als voorgerecht.
- Serveer met ciabatta.
- Vergezeld van een heerlijke gekoelde SOAVE.