Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven.

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven.

Dit heerlijke hapje mocht ik onlangs ergens proeven en ik was er meteen aan verkocht. De heerlijke frisse smaak van de sinaasappel en de druiven samen met de asperges maakten het  tot een smakelijke combinatie

Je kunt het serveren als salade, maar ook als cocktail in glazen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo (witte) asperges
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 sinaasappels
  • 20 witte druiven (zonder pit)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 6 eetlepels room (slagroom/kookroom)
  • 1 theelepel gembersiroop
  • enkele druppels citroensap
  • 1 zakje rucola

Voorbereiding
Was en schil de asperges, snijd de onderste centimeter eraf, en snijd ze vervolgens in stukken van 1 tot 2 cm, kook de asperges in 8 min. beetgaar in water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen. Maak ondertussen de saus door de mayonaise met de room en de gembersiroop door elkaar te roeren, voeg er een paar druppels citroensap aan toe.
Ontvlies de sinaasappelpartjes en snijd de druiven doormidden. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes.

Bereidingswijze
Schep de kip, asperges, sinaasappel en de druiven doorelkaar. Verdeel de rucola over de schaaltjes/glazen en schep hierop het kip-aspergemengsel. Giet de saus erover en garneer met aspergepunten.

Serveertips
Stokbrood met kruidenboter of ciabatta is hier lekker bij.

Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven

asperges


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!


Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*