Een appeltje als voorgerecht, het is lekker, het is origineel, zeker als je deze ook nog eens vult met een echt lekkere haringsalade.
- 2 nieuwe haringen
- 4 middelgrote appelen (Jonagold/Elstar)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 lente-uitjes
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1/2 eetlepel fijngehakte dille
Zet de appels neer met de steeltjes naar boven. Snijd van elk het kapje af. Hol de appels zo goed mogelijk uit met een meloenboortje of lepel. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel de binnenkant van de appels en het vruchtvlees met citroensap. Snijd de lente-uitjes in zeer smalle ringetjes, de bleekselderij in zeer smalle boogjes en de haringen in zeer smalle reepjes. Meng deze met het vruchtvlees van de appel. Meng de yoghurt met de mayonaise en de dille en schep de haringsalade erdoor. Vul de appels met de salade, zet de kapjes er weer op en plaats ze op 4 bordjes. Serveer met roggebrood of warme toost.