Appel is niet alleen appeltaart en appelmoes. Warm uit de oven of de grillpan zijn appels een echte smaaksensatie. Dit kun je prima als nagerechtje serveren en natuurlijk hoort daar kaneel en ijs bij. Doe gek, serveer met een flinke bol vanille ijs en je gasten applaudisseren als je het serveert. Niet vertellen dat het zo makkelijk was hoor.
- 2 goudrenetten
- 1/2 tl kaneel
- 2 el olijfolie
- 50 ml boerenjongens (rozijnen op brandewijn)
- 4 bollen vanille roomijs
Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Snijd de ongeschilde appels in plakken van een cm dik. Roer de kaneel door de olie en bestrijk hiermee de plakken appel, aan beide kanten. Leg de appelschijven op een ingevet rooster boven matig heet vuur en grill ze 1-2 minuten per kant. Verdeel de appelschijven over vier borden en lepel de boerenjongens erover. Leg er een bol vanille roomijs op.