Appel crumble – Toetjes toetjes toetjes…. er zijn mensen die er helemaal niets mee doen, er zijn mensen die ze allemaal zelf maken en er zijn mensen die ze allemaal kant en klaar kopen. Het toetje of dessert is natuurlijk een heerlijke afsluiter van een maaltijd. Vooral voor de mensen die van een zoetje houden kan dit een waar walhalla zijn. Maar als we met z’n allen de conclusie trekken dat we te weinig vers fruit eten dan zouden we ook de conclusie kunnen trekken dat toetjes van vers fruit een echte verrassing kunnen zijn. Met deze appel crumble zet je niet alleen een origineel dessert op tafel, maar ook een makkelijk en lekker dessert. Fruit? Jazeker en je kinderen gaan er ook gegarandeerd van smullen.
Appel crumble met….
Het leuke van een appel crumble is dat je er redelijk eenvoudig een geheel andere draai aan kunt geven. Naast de frisse blokjes appel kun je ander fruit toevoegen en je kunt er een beetje alcohol of een likeurtje aan toevoegen bijvoorbeeld. Wil je er een bite in hebben? Nootjes zijn echt een aanrader. In onderstaand recept voor appel crumble gebruiken we een trio van appel, gedroogde abrikozen en gedroogde cranberry’s. Daarnaast voegen we Licor 43 ( sinaasappellikeur ) toe en wat sinaasappelrasp om de smaak nog verder te accentueren. Eten er kinderen mee? Laat de sinaasappellikeur in deze appel crumble dan achterwege.
Cranberry’s; van zuur naar zoet!
Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!
13 keer de allerlekkerste toetjes met appel
Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.
Smullen
Het serveren van deze appel crumble voelt en ruikt als het serveren van een warme-, vers gebakken appeltaart. Een laagje sappig en warm fruit met daarboven een heerlijk krokant laagje kruimeldeeg. Je kunt deze appel crumble het hele jaar door maken. Wij vinden het vooral een feest in de herfst- en wintermaanden. In het seizoen van de Hollandse appels heeft dit nagerecht nog net even meer charme.
Het serveren van deze appel crumble voelt en ruikt als het serveren van een warme-, vers gebakken appeltaart.
Appel crumble, zo maak je dat!
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram bloem
- 50 gram suiker
- 80 gram boter
- snufje zout
- 3 appels (bijvoorbeeld Elstar), geschild en in blokjes
- 10 gewelde abrikozen, in vieren
- 75 gram gedroogde cranberry’s
- 3 eetlepels Licor 43 ( of andere sinaasappellikeur )
- rasp van 1 sinaasappel
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je appel crumble:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe bloem, suiker, boter en zout in een keukenmachine. Meng totdat er een kruimeldeeg ontstaat. ( dit kan desnoods ook met de hand. Wrijf het deeg tussen je vingers totdat het kruimelt ) Meng de overige ingrediënten in een kom en doe dit over in een ovenschaal. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit. Bak de appel crumble ongeveer een half uur in de oven.
Tafel lekker !!