Appel crumble

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Appel crumble

Appels kun je op zoveel manieren inzetten. Maar bij het woord crumble loopt mij het water al in de mond. Zo’n heerlijk knapperig korstje bovenop het sappige fruit. Absoluut mijn favoriet en het is zo simpel en snel te maken dat het regelmatig bij de koffie geserveerd mag worden.

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 500 gram appels
  • 100 gram walnoten

Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf alle ingrediënten voor de kruimels (bloem, margarine, suiker en speculaaskruiden) met je handen door elkaar, totdat je mooie kruimels hebt. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Strooi wat kruimels in een ovenschaal en verdeel de appelstukjes erover. Strooi de walnoten erover en dek het af met de rest van de kruimels. Zet de schaal ca. 25 minuten middenin de oven totdat de kruimels mooi goudbruin zijn.


1 Reactie

  1. Vincent 18:18, feb 19, 2012

    Heerlijk (maar nog lekkerder zonder walnoot

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Koek en gebak

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety