zeeland-zeeuwse-streekproducten-Zeeuwse-mosselen-oosterschelde-kreeft-Zeekraal-Zeewier

Anti pasti met een mix van kastanjechampignons en paddestoelen

Anti pasti met een mix van kastanjechampignons en paddestoelen

Het weer is herfstig! Regenbuitjes, vallende bladeren en vroege schemer. Bij uitstek geschikt voor dit recept. Het is een antipasti met kastanjechampignons en gemengde paddestoelen…. Dit is een ideale combinatie bij boerenbrood, biefstuk, of in combinatie met andere antipasti.

  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • zout (naar smaak)
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 bakje gemengde paddenstoelen
  • 1 ui, gepeld en fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 rode peper (zaadjes verwijderen en fijnhakken)
  • 2/3 eetlepels stroperige balsamico (evt. de pittige met peper variant)
  • 1 bosje peterselie (gehakt)

De champignons en paddestoelen niet té fijn snijden. Een ‘bite’ is het lekkerst.

 

Warm de olie op. Fruit de uien aan en voeg toe de gehakte (of uitgeknepen) knoflookteentjes. Dan het rode fijngehakte pepertje en de peterselie. Voeg dan nu de paddestoelen en champignons bij. Laat lekker alles even de ‘smaak te pakken krijgen’ en voeg zout naar smaak toe. Nu druppel je langzaam de balsamico er overheen en laat alles even intrekken.

Ik heb het met ciabatta gegeten maar het is ook heerlijk naast een goede biefstuk.

Buon appetito!


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*