Vroeger kreeg je dadels met monchou, wij doen het nu wat moderner en zeker niet minder lekker. Het heerlijke fruit in combinatie met typische herfst/winter smaken is een feestje op tafel.
- 16 stuks gedroogde abrikozen
- 100 gram geitenkaas pittige
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels honing
- handje gepelde walnoten
Zet de gedroogde abrikozen net onder water en laat dit even koken, ca. 10 minuten. Giet ze af en laat afkoelen. Roer ondertussen de geitenkaas los met de crème fraîche, de honing en de zeer fijngehakte walnoten. Snijd met een mesje de abrikozen open, net als een pitabroodje. Doe de geitenkaas mousse in een spuitzak en vul hiermee de abrikoosjes. Presenteer eventueel op een bedje van rucola.
Abrikozen met geitenkaasmousse niet met een staafmixer mexen dan is het te dun voor de slagroomspuit. De smaak is wel goed dus het te dunne geheel in de abrikoosjes geschept, walnoten er per stuk bij gegeten. Heerlijk.