Abrikozen, gevuld met geitenkaas

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Vroeger kreeg je dadels met monchou, wij doen het nu wat moderner en zeker niet minder lekker. Het heerlijke fruit in combinatie met typische herfst/winter smaken is een feestje op tafel.

  • 16 stuks gedroogde abrikozen
  • 100 gram geitenkaas pittige
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels honing
  • handje gepelde walnoten

Zet de gedroogde abrikozen net onder water en laat dit even koken, ca. 10 minuten. Giet ze af en laat afkoelen. Roer ondertussen de geitenkaas los met de crème fraîche, de honing en de zeer fijngehakte walnoten. Snijd met een mesje de abrikozen open, net als een pitabroodje. Doe de geitenkaas mousse in een spuitzak en vul hiermee de abrikoosjes. Presenteer eventueel op een bedje van rucola.

Lekker Tafelen
Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!
Lekker Tafelen

1 Reactie

  1. Jolanda van der Veen 22:30, nov 11, 2012

    Abrikozen met geitenkaasmousse niet met een staafmixer mexen dan is het te dun voor de slagroomspuit. De smaak is wel goed dus het te dunne geheel in de abrikoosjes geschept, walnoten er per stuk bij gegeten. Heerlijk.

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bij de borrel

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje

Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje   0

 Koninklijk wortel-sinaasappelsoepje Iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik ben blij dat we ieder jaar weer onze eigen speciale Hollandse koninklijke feestdag hebben. Dit jaar voor het eerst een [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety