Abrikozen, gevuld met geitenkaas

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Vroeger kreeg je dadels met monchou, wij doen het nu wat moderner en zeker niet minder lekker. Het heerlijke fruit in combinatie met typische herfst/winter smaken is een feestje op tafel.

  • 16 stuks gedroogde abrikozen
  • 100 gram geitenkaas pittige
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels honing
  • handje gepelde walnoten

Zet de gedroogde abrikozen net onder water en laat dit even koken, ca. 10 minuten. Giet ze af en laat afkoelen. Roer ondertussen de geitenkaas los met de crème fraîche, de honing en de zeer fijngehakte walnoten. Snijd met een mesje de abrikozen open, net als een pitabroodje. Doe de geitenkaas mousse in een spuitzak en vul hiermee de abrikoosjes. Presenteer eventueel op een bedje van rucola.


1 Reactie

  1. Jolanda van der Veen 22:30, nov 11, 2012

    Abrikozen met geitenkaasmousse niet met een staafmixer mexen dan is het te dun voor de slagroomspuit. De smaak is wel goed dus het te dunne geheel in de abrikoosjes geschept, walnoten er per stuk bij gegeten. Heerlijk.

    Reageer op deze reactie

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Bij de borrel

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten   1

Crema Catalana, een klein zoetje om je maaltijd af te sluiten Aan het eind van een heerlijke avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. En als je hem [...]

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety