Aardbeiencake met verse aardbeien – Het leuke van zelf cake bakken is dat je er ook je eigen touche aan kan geven. Combineer bijvoorbeeld met vers fruit. Een stiekeme compensatie voor de hoeveelheid suiker die we toch nodig hebben. In het voorjaar en in de zomer is deze aardbeiencake een goed idee. De verse aardbeien gaan in het cakebeslag en er mogen rijkelijk veel aardbeien op de cake. Dat moeten dan wel Hollandse aardbeien zijn, het liefst van de boer. De geïmporteerde aardbeien hebben veel minder smaak. Als je dan een feestje bouwt moet het ook een goed feestje zijn toch? We hoeven zo’n cake dan ook niet erg ongezond te maken. Deze aardbeiencake is een stuk minder zwaar dan de meeste cakes omdat er veel minder vet aan toegevoegd is. De slagroom laten we in deze aardbeiencake ook achterwege. Wil je er toch iets bij? Neem dan eens Griekse yoghurt. Dat is heerlijk fris en bevat veel minder calorieën dan slagroom. En geweldige match met deze aardbeiencake dus.
Deze aardbeiencake is een stuk minder zwaar dan de meeste cakes omdat er veel minder vet aan toegevoegd is.
Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.
Aardbeiencake met heel veel verse aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram aardbeien of zoveel je zelf wil
- 100 gram gepureerde aardbeien
- 50 gram aardbeien limonadesiroop
- 225 gram ei
- 225 gram suiker
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 300 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 15 gram maïzena
- 100 gram boter
- sap van een halve citroen
Bereidingswijze van dit recept
Zo bak je een aardbeiencake:
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een bakvorm naar wens in met boter en bestuif deze met bloem. Houd de vorm op zijn kop en tik er flink tegen om de overtollige bloem te verwijderen. Zeef de bloem met de maïzena en de bakpoeder. Verwarm de gepureerde aardbeien, de siroop en het sap van een halve citroen met de boter. Laat dit niet koken maar zorg dat de boter goed vermengd is met de vloeistof. Klop de eieren met de suiker dik en luchtig. Schep er het bloemmengsel doorheen en daarna het lauwwarme aardbeienmengsel. Niet te lang door scheppen we willen graag een luchtig beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de aardbeiencake 35 minuten. Maak de oven de eerste 25 minuten niet open anders heb je kans dat de aardbeiencake inzakt. De baktijd is afhankelijk van de vorm, wanneer je er een satéprikker insteekt dient deze er schoon uit te komen. Stort de aardbeiencake op een rooster en laat deze afkoelen. Serveer de aardbeiencake met lekker veel verse Hollandse aardbeien.
Tafel lekker !!