Aardbeien kwark

Aardbeien kwark

Met de eerste Hollandse aardbeien ( super zoet ) maak je een eenvoudige maar heerlijke kwark. Zo simpel kan lekker zijn.

  • 500 gram aardbeien
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels suiker
  • 50 gram witte chocolade
  • 450 gram magere kwark
  • 4 toefjes verse munt

Maak de aardbeien schoon en houd 6 mooie achter voor de garnering. Snijd de helft van de overgebleven aardbeien in vieren en pureer de andere helft in een keukenmachine, blender of roerzeef.

Roer het citroensap en de suiker door elkaar tot de suiker helemaal is opgelost. Roer de helft van het citroen mengsel door de stukjes aardbeien en de andere helft van het citroensap door de aardbeien puree. Laat de in stukjes gesneden aardbeien in de koelkast ca. een half uurtje intrekken. Rasp de chocolade grof. Meng de kwark door de aardbeien puree en spatel de geraspte chocolade erdoor.

Verdeel de in stukjes gesneden aardbeien met het vocht over zes schaaltjes en schep de aardbeien kwark erop. Garneer de schaaltjes met de achtergehouden aardbeien en eventueel een toefje verse munt.


Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*