Aardbeien kwark

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina
Aardbeien kwark

Met de eerste Hollandse aardbeien ( super zoet ) maak je een eenvoudige maar heerlijke kwark. Zo simpel kan lekker zijn.

  • 500 gram aardbeien
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels suiker
  • 50 gram witte chocolade
  • 450 gram magere kwark
  • 4 toefjes verse munt

Maak de aardbeien schoon en houd 6 mooie achter voor de garnering. Snijd de helft van de overgebleven aardbeien in vieren en pureer de andere helft in een keukenmachine, blender of roerzeef.

Roer het citroensap en de suiker door elkaar tot de suiker helemaal is opgelost. Roer de helft van het citroen mengsel door de stukjes aardbeien en de andere helft van het citroensap door de aardbeien puree. Laat de in stukjes gesneden aardbeien in de koelkast ca. een half uurtje intrekken. Rasp de chocolade grof. Meng de kwark door de aardbeien puree en spatel de geraspte chocolade erdoor.

Verdeel de in stukjes gesneden aardbeien met het vocht over zes schaaltjes en schep de aardbeien kwark erop. Garneer de schaaltjes met de achtergehouden aardbeien en eventueel een toefje verse munt.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Recepten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety