Aardappel-preisoep met kaas


  • 500 gram kruimig kokende aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snij deze in kleine stukjes. Snij de prei in ringen en was deze grondig.

Verhit de olie. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de stukjes aardappel en de prei toe en bak deze even mee. Giet de kippenbouillon erop en breng alles aan de kook. Laat de soep ± 20 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de geraspte kaas door de soep en garneer met wat peterselie.


Meer over vergelijkbare onderwerpen
belegen kaassoepzf
Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*