Aardappel met appel uit de oven

Line hoogte+- ALettergrootte+- Print deze pagina

Dit gerecht past prima als aan het einde van de maand je geld een beetje op is. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze aardappel / appel schotel in de oven en je hoeft er nog weinig voor te doen ook. De oven doet het meeste werk.

  • 1 kilo grote vastkokende aardappelen
  • 2 grote uien
  • 50 gram boter
  • 150 gram mager rookspek in blokjes
  • 0,5 liter appelsap
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • versgemalen peper
  • 4 grote appels
  • 150 gram ontbijtspek, in plakjes gesneden

Schil de aardappelen, kook ze in een bodempje water met wat zout halfgaar, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Maak de uien schoon, halveer ze en snijd ze dan in smalle ringen. Doe de helft van de boter in de pan en bak hierin het rookspek uit. Voeg dan de uien toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Giet de appelsap in een steelpan, breng het aan de kook en los hierin het bouillontablet in op. Roer er dan wat peper en de rozemarijn door. Was de appels, haal er met een appelboor het klokhuis eruit en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met de resterende boter.Leg eenderde van de aardappel- plakjes op de bodem, daarop de helft van de appelplakken, de helft van het spek- uimengsel, dan weer aardappelplakjes, appelplakken, spek-uimengsel en als laatste laag aardappelplakjes. Giet er het appelsapmengsel over en leg er de plakjes ontbijtspek over. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder na 15 minuten het folie, zodat het spek lekker knapperig wordt.


0 Reacties

Geen reacties Op dit artikel is nog niet gereageerd. Ben jij de eerste?

Laat het Lekker Tafelen team hier weten wat je ervan vond of deel je eigen tips en adviezen hier met onze lezers.

Jij kunt de eerste zijn om een reactie of tip te plaatsen !

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *

Hoofdgerechten

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas   0

Hartige taart met groene asperges en geitenkaas Het aspergeseizoen is weer geopend, dus we kunnen weer volop genieten van het witte en groene goud! Persoonlijk vind ik de groene asperges het lekkerst, [...]

Volg ons op social media

Wil je dit delen? Kies je social media kanaal.

GRATIS VERSMAGAZINE

Topblogs met recepten Culinaire top 100 Culinaire Top50
BlogSociety