Aardappel-courgetteschotel met kaas

Aardappel-courgetteschotel met kaas

Een zeer snelle, smaakvolle ovenschotel voor een doordeweekse dag. Eigenlijk toveren we de klassieke aardappelgratin om door er een laagje courgette tussen te leggen.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

  • 700 gram aardappelen vastkokend, geschild
  • 1 courgette
  • 75 gram belegen kaas, geraspt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 125 ml (slag)room

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aardappelen en de courgette in flinterdunne plakjes. Leg de aardappelschijfjes en de courgette dakpansgewijs in een met boter ingevette ovenschaal, bestrooi elke laag met een beetje kaas, knoflook, peper en zout. Schenk de (slag)room over de aardappelen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de gratin in het midden van de oven in 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder de folie na 20 min. Laat de gratin uit de oven 5 min. rusten voordat je serveert.

Tip: Gebruik een ovenschaal met een zo klein mogelijke diameter. Dit voorkomt dat je heel veel room nodig hebt om het gerecht te kunnen gratineren.

Lekker Tafelen

Lekker Tafelen

Overtuigd van het belang van goede en smaakvolle voeding. Eten is meer dan snel even wat happen. Eten is met elkaar genieten van een huisgemaakte maaltijd. Sociaal, lekker en vers!



Nog geen reacties Jet kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*