Hoe simpel kun je met seizoensingrediënten een lekker pannetje maken. Presenteer in een pannetje en geef er een paar flinke schnitzels bij.
- 500 gram sperziebonen
- 500 gram krieltjes (meestal 1 zakje)
- 100 gram cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 4 eetlepels olie
- zout en versgemalen peper
Maak de sperziebonen schoon, spoel ze en kook in ca. 10 minuten beetgaar. Spoel de cherrytomaatjes af en halveer ze. Schil de rode ui, snijd in ringen. Laat de sperziebonen uitlekken. Verhit wat boter in een braadpan en bak hierin de krieltjes in 15 minuten beetgaar. Doe dit 5 minuten met het deksel op de pan en de overige tien minuten zonder deksel. Voeg dan de rode ui ringen toe en bak ze kort mee. Breng op smaak met peper en zout. Laat iets afkoelen en voeg dan de boontjes en cherrytomaatjes toe.
Wil je dit niet apart bij vlees serveren dan kun je uiteraard ook blokjes of reepjes vlees (kip/kalkoen/varkensvlees) roerbakken en kruiden en deze vervolgens door het pannetje mengen.