‘Label Rouge’ Kip met limoen en rode peper

‘Label Rouge’ kip met een marinade van gemalen pepers, gember, limoen en specerijen zorgt voor een warm, pittig accent.

Lees Meer

Frisse paksoi salade met oosters tintje

Het oosterse tintje dat ik deze salade meegeef, komt van de seroendeng die er als laatste overheen gestrooid wordt. Seroendeng is een droge mix van kokos, pinda’s , ui en kruiden.

Lees Meer

Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten

Zet eenvoudig culinaire lamshaas op tafel: heerlijk gewenteld in de honing en tijm. Geniet van dit bijzondere stukje zachte en malse vlees.

Lees Meer

Werkelijk heerlijk rabarberijs met een scheutje port en honing

Werkelijk heerlijk rabarberijs met een scheutje port en honing. Probeer dit bijzondere rabarberijs eens. Leuk om te maken en een feest om te serveren.

Lees Meer

Kalfslever met appeltjes, spek en uienringen

Kalfslever met spek, appeltjes en uienringen is een heerlijk en eenvoudig te bereiden klassiek gerecht, dat best eens herontdekt mag worden in de keuken!

Lees Meer

Kalfszwezerik met Cognac-morieljesaus

Morieljes hebben een beetje een rokerige smaak en dat contrasteert dan weer mooi met de zachte smaak van de zwezerik.

Lees Meer

Kai panang ( Thaise kip in pindacurry)

Kai panang is één van de meest populaire curry’s uit Thailand. Normaliter gemaakt met kip, maar heb je toevallig nog een stukje rund- of varkensvlees liggen, schroom niet om deze rijke curry te serveren.

Lees Meer

Borrelballetjes met jalapenopepers

Serveer deze borrelballetjes met een heerlijke dipsaus en je gasten zullen niet kunnen stoppen met dippen en eten.

Lees Meer

Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok

Snel en eenvoudig een rijstgerecht maken? Deze Oosterse biefstukreepjes met bimi uit de wok zijn snel, eenvoudig en echt smaakvol. Probeer het ook!

Lees Meer

Kropsalade met citroen en mosterd

De ‘ouderwetse botersla’ mag van ons weer terug op het menu. Kropsalade met citroen en mosterd maak je snel, eenvoudig en is ook nog eens heel smaakvol.

Lees Meer

Kleurrijke salade met lollo rosso en lollo bionda

Een kleurrijke salade waarin lollo rosso en lollo bionda gecombineerd zijn. Zeg nou zelf, deze twee sla soorten horen toch samen in een salade.

Lees Meer

Salade van radicchio, peer en gorgonzola

Een salade kan altijd. Een salade van radicchio is echter niet zo alledaags. De bitterheid van de sla wordt gecompenseerd door de zoete peer en het pikante van de kaas.

Lees Meer

Gevulde slabladeren met Thais kipgehakt

Een gerechtje uit de Thaïse keuken. Gevulde slabladeren met een heerlijk pikante gehaktvulling. Een leuk gerechtje op een buffet, maar ook op de tuintafel.

Lees Meer

Daslooksoep; Zacht en kruidig tegelijk

Daslook wordt eigenlijk gezien als onkruid. Toch maakte ik van daslook deze verse en homemade daslooksoep. Inclusief bonusrecept: Daslookolie

Lees Meer

Kalfsvleesrolletjes uit Italië; Involtini di vitello

Involtini di vitello; Deze kalfsvleesrolletjes uit Italië kun je op meerdere manieren vullen. Spek, ham, kaas en wat salie bijvoorbeeld. Ontdek deze kalfsvleesrolletjes ook in eigen keuken

Lees Meer

Cordon bleu maken we gewoon zelf

Zelf een cordon bleu maken is eenvoudiger dan je zou denken en biedt bovendien meer mogelijkheid om te spelen met smaken. Welke ham en welke kaas rol jij in de kipschnitzels?

Lees Meer

Boerenkoolsalade; Trend uit New York

In plaats van aardappelen, worst, mosterd en augurken kun je ook hele andere dingen met boerenkool doen. Probeer deze Boerenkoolsalade in New York style.

Lees Meer

Ossobuco, traditioneel Italiaans stoofgerecht met kalfsschenkel

Een echt traditionele stoofschotel uit Italië is de Ossobuco wat letterlijk ‘bot met gat’ betekend. Met dit recept gaan we echt lekker Italiaans eten.

Lees Meer

Zuid Afrikaanse boboti; Ovenschotel met gehakt

Kook eens over de grens. Wel vers natuurlijk. Deze Zuid Afrikaanse boboti is zo’n voorbeeld. Een heerlijke ovenschotel met gehakt en o.a. rozijnen.

Lees Meer