Gepaneerde kipfilet; zo blijft ie lekker mals

Dit recept voor gepaneerde kipfilet is een smakelijke en eenvoudige manier om het vlees sappig te houden. Geen gedoe met geklutste eieren, wel 100% smaak. Broodkruim zorgt voor een krokante korst.

Lees Meer

Hoestsiroop van rammenas; oma’s eenvoudige recept

Hoestsiroop van Rammenas is een oud huismiddeltje tegen hoest dat je heel eenvoudig maakt en dat nog lekker smaakt bovendien.

Lees Meer

Gezonde friet van pastinaak en zoete aardappel

Op deze manier willen ook de kinderen, zonder problemen, wel eens iets anders proberen. En daarnaast komen ze ongemerkt makkelijk aan hun portie groenten.

Lees Meer

Pastinaak aardappelpuree met venkel uit de oven

Aardappelen, groenten en vlees, maar dan met de aardappel als middelpunt van het gerecht.

Lees Meer

Rainbow salad; een kleurrijk bordje gezond

Rainbow salad is een kleurrijk bordje gezond met alle kleuren van de regenboog vertegenwoordigd. Om eindeloos mee te variëren. En de heerlijke saus met honing-geitenkaas maakt het helemaal af.

Lees Meer

Bietjes met puree en piccalilly; gewoon spannend

Bietjes met puree en piccalilly: veel lekkerder dan de combinatie doet vermoeden! Bovendien een goedkope, gezonde en voedzame maaltijd die niet veel tijd in beslag neemt.

Lees Meer

Aardappelchips uit de oven

Aardappelchips uit de oven – Heb je wel eens chips gemaakt van aardappels? Echt te simpel voor woorden om te doen en een stuk lekkerder. Buiten dat je precies weet wat er in je zelfgemaakte chips zit is er nog

Lees Meer

Andijviestamppot op z’n Italiaans

De Hollandse andijviestamppot met een lekker Italiaans tintje. Ook met stamppot kun je blijven verrassen!

Lees Meer

Knolselderijsoep

Knolselderij is lekker stevige winterkost. Knolselderij is de stevige knol van de selderijplant. De knol groeit voor een deel onder de grond en wijkt daarin af van zijn familieleden: de bladselderij en bleekselderij. De knol is bruingeel van kleur, het vruchtvlees

Lees Meer

Janssons frestelse oftewel Jansson’s verleiding

Dit is een recept uit Zweden en oh zo lekker. We kunnen het een beetje vergelijken met onze aardappelgratin maar dan met ansjovis.

Lees Meer

Zoetzure rode bietjes; Ontdek het geheime ingrediënt

Deze zoetzure bietjes zijn echt gemaakt van rauwe bieten. Ontdek hoe jij ze ook op smaak krijgt.

Lees Meer

Zoete aardappelsoep, een zoet en fruitig soepje

Een zoet en fruitig soepje die op een winterse dag heerlijk smaakt maar tegelijkertijd een beetje zomer in je hoofd brengt.

Lees Meer

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Deze risotto met gegrilde schorseneren, kabeljauw en een heerlijke vissaus is een gerecht dat niet misstaat in een goed restaurant. Dankzij de duidelijke uitleg kan jij dit heerlijke gerecht ook maken!

Lees Meer

Stroopwafelcake met koffie en karamel

Gezond? Connie is januari echt zat. De maand is nog niet om, maar vandaag maakt ze voor jullie deze superlekkere, maar machtige en zoete stroopwafelcake. Zinin?

Lees Meer

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren

Chocolademousse met in perenlikeur gepocheerde peren met de biologische perenlikeur van William Pouw uit Schalkwijk. Lokaal, duurzaam en feestelijk!

Lees Meer

Appelsorbet: smeuïg ijs zonder ijsmachine

Appelsorbet van de biologische appellikeur van William Pouw uit Schalkwijk. Duurzaam en lokaal is echt ook culinair genieten!

Lees Meer