Rillette van makreel: heerlijk voor bij de borrel

Rillette of rillettes van makreel is een heerlijk smeersel voor op een toastje of crostini bij de borrel/aperitief. Bovendien kun je dit goed enkele dagen van tevoren klaarmaken.

Lees Meer

Beef Wellington: prachtig pakketje ossenhaas

Beef Wellington is een waar feestgerecht, waarmee je de ossenhaas echt eer betoont. Het vergt wat voorbereiding, maar het is niet moeilijk en het wordt geheid smullen!

Lees Meer

Perenbollen, Vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Perenbollen Vers gebakje van fruit en bladerdeeg Deze tijd van het jaar leent zich er echt voor om lekkere dingen te bakken. Je huis gaat er zo lekker van geuren en dat geeft gelijk een gezellig sfeertje. Ik heb gekozen

Lees Meer

Zalm met ricotta en dille in filodeeg

Zalm in knapperig filodeeg met verse ricotta en dille. Een smaakvol cadeautje op tafel. Goed op smaak gebracht en erg geschikt voor een etentje met vrienden

Lees Meer

Reebout rollade van de barbecue

Reebout rollade van de winterbarbecue. Het is echt heerlijk om ook in de winter je bbq te benutten voor een goed stuk vlees.

Lees Meer

Borstplaat maken

Zelf borstplaat maken is een echte ontdekkingstocht. Slechts 2 ingrediënten, maar je hebt er al je aandacht bij nodig.

Lees Meer

Crème brulée met marsepein

Een origineel Sinterklaasrecept: créme brulée met marsepein. Om de restjes mee op te maken, of gewoon, omdat het zo lekker is….

Lees Meer

Speculaasschuim van eiwitten – No waste

We gooien liever niets weg bij Lekker Tafelen. Met eiwitten die je in de Sinterklaas-periode over houdt, kun je deze heerlijke speculaasschuim(pjes) maken.

Lees Meer

Chocolademelk, verwarmend lekker

Warme chocolademelk ken je al wel toch? Gecombineerd met warme specerijen als gember en cayennepeper worden de laatste maanden van het jaar extra warm en feestelijk

Lees Meer

Chocoladetruffels in vele variaties

Deze chocoladetruffels zijn heerlijk om te maken en verbluffend eenvoudig. Heerlijk voor bij een feestelijk moment.

Lees Meer

Gourmetten: gezellig tafelen voor iedereen

Gourmetten, de moderne, makkelijke en mooie manier van lekker lang tafelen met z’n allen. Maar is gourmetten nog wel zo sfeervol? Of schuiven we een gourmetstel met een schaal vlees en een kant en klaar groentenpakket op tafel om er

Lees Meer

Speculaasroom in een glaasje

Een overheerlijk sinterklaas toetje, en ook zeker leuk om na het sinterklaasfeest je restjes kruidnootjes of speculaas op te maken. Creativiteit, smaak en gezelligheid staan voorop.

Lees Meer

Tiramisu met speculaas en mandarijn

Maak je deze tiramisu vandaag? Dan beloven wij dat de kinderen zonder mopperen hun bordje helemaal leeg eten.

Lees Meer

Sint Rocky road

Oei, voor deze lekkernij komt Sinterklaas zelf misschien wel even op de thee. Bovendien vinden de kinderen het geweldig om te maken.

Lees Meer

Focaccia pizza, een alternatieve maaltijd-pizza

Focaccia pizza, een alternatieve maaltijd-pizza – met spinazie, roquefort & granaatappelmelasse – Pizza, nooit meer zo lekker gegeten als in een onooglijk restaurantje ergens aan de Italiaanse bloemenriviera, jaren geleden. Nou smaakt bij mij het meeste eten in Zuid-Europese landen

Lees Meer

Warme quinoa salade met gegrilde groenten en pom pom blanc

Zeer simpel en zeer verrassend is deze salade van quinoa, gegrilde groenten en de prachtige pom pom blanc. Afgemaakt met een lichte dressing is dit een mooie doordeweekse lunch of lichte maaltijd.

Lees Meer