Nieuwsbrief

Terug naar homepage

Sla, dat wil ik elke dag wel eten

Sla is razend populair, maar…. eten we nog wel sla? Of eten we mix uit een zakje? Het valt ons op dat er steeds minder kroppen sla te vinden zijn in supermarkten of bij de groenteman. En dat terwijl er zulke mooie rassen beschikbaar zijn. Daarom doken we de keuken in om sla te maken. We gingen zelfs op pad met Lovemysalad voor een heuse sla experiënce. Lees er meer over op Lekker Tafelen.

Lees Meer

Moederdag; “Mam ik hou van je!”

Het is natuurlijk iedere dag moederdag. Toch zetten we mama op zondag 8 mei a.s. extra in het zonnetje. We hebben wat tips op een rij gezet om mama een culinaire dag te bezorgen. Ga snel kijken want we hebben er ook nog een superleuke winactie aan toegevoegd.

Lees Meer

Cake bakken; Zo haal je het perfecte resultaat

Een cake bakken zonder bloopers? Met de Lekker Tafelen tips & trucs haal je het optimale resultaat uit de oven. Acht gouden regels, een basisbeslag en een serie recepten met o.a. cake met fruit, cake met noten, cake met chocolade en nog veel meer.

Lees Meer

Griekse gerechten; thuis vakantie vieren

Ook zo’n zin in vakantie? Met deze Griekse gerechten, die je eenvoudig thuis kunt maken met producten uit je supermarkt, hoef je nauwelijks meer weg. Een (Grieks) wijntje erbij, een glaasje ouzo als afsluiter en je avond kan niet meer stuk!

Lees Meer

Wereldgerechten; Koken over de grens

Wereldgerechten zijn vooral bekend als een merk. Je weet ongetwijfeld waar we het over hebben. Is het echt zo dat je, na het volgen van een recept op een wereldgerechten verpakking, een maaltijd met passie en trots serveert? Wij geloven daar echt niet in. Onze wereldgerechten zijn dan ook vers en volledig huisgemaakt. Lekker Tafelen bloggers delen hun bevindingen, tips en ideeën met jullie. Wereldgerechten gaan echt veel verder dan alleen wat die pakken voorschrijven. Zullen we dan afspreken dat die pakken voorgoed tot het verleden gaan behoren?

Lees Meer

Verse Zalm; Weet jij wat je eet?

Zalm is misschien wel het meest gegeten stukje vis. Maar ook het meest mislukte stukje vis. Wie afgaat op het display van zijn magnetron of ander keukenapparaat, zal er achter komen dat zalm helemaal niet zo makkelijk is. De juiste temperatuur, de juiste garing, het is een handigheidje. Daarbij is het vooral van belang om de temperatuur laag te houden. Wat we dan echt nog overslaan is welke zalm je eigenlijk zou moeten kopen. Ook viswijzers geven daar onvoldoende duidelijkheid in naar onze mening. De Lekker Tafelen redactie klom in de telefoon en belde met keurmerken als MSC en ASC met de vraag: “Waar let je als consument op bij het kopen van zalm?”. Daarnaast vind je op de website een keur aan inspiratie om van een stukje zalm een culinair feestje te maken.

Lees Meer

Asperges; de grote inspiratie special

Het aspergeseizoen is er één om naar uit te kijken. Eén van de weinige groenten waar je echt op moet wachten. Verrassend, ieder jaar weer. Weggezet als de koning der groenten, en die titel zijn ze ook meer dan waard. Status is het woord wat me te binnen schiet, sorry, ik kan er niets aan doen. Die vorstelijke asperge, we praten er graag over, maar verschijnen ze ook daadwerkelijk op tafel? Wij nodigen je graag uit om er niet te moeilijk over te doen, maar ze wel vorstelijk te behandelen. In deze special vind je dan ook tips, recepten en een eerlijk, nuchter (niet commercieel) verhaal. Blijf je, ondanks onze tips, toch stiekem nog zitten met die ene prangende vraag? Laat het ons weten!

Lees Meer

Koningsdag 2016, feesten met een oranje tintje

Koningsdag is bijzonder populair, niet in de minste plaats te danken aan de grote populariteit van ons koningspaar. Samen met onze kinderen, familie en vrienden vieren wij dan ook dit jaar weer massaal de geboortedag van onze koning. Uiteraard vergezeld door vorstelijk gerechten en hapjes.

Lees Meer

Rabarber seizoen komt er aan

Rabarber, laat het seizoen maar komen

Verse rabarber is maar eventjes verkrijgbaar. Toch kijken we er elk jaar weer naar uit. Omdat het een voorjaarsgroente is? Of omdat het zo lekker verfrissend is? Daar komt misschien nog bij dat je er ontzettend leuke smaakcombinaties mee kan maken. Natuurlijk doen Lekker Tafelen bloggers dat graag, en die inspiratie delen we met jullie

Wat maak jij met rabarber?

Lees Meer

Voorjaarsgroenten; Vers van het land

Heerlijk weer, die verse jonge voorjaarsgroenten. Maar…. wat zijn voorjaarsgroenten eigenlijk? We gaan o.a. op bezoek bij een komkommerteler, we schrijven over voorjaarsgroenten, maar ook over blad- en vruchtgroenten en we delen fantastische, huisgemaakte recepten. Alles vers en puur zonder ingewikkelde kooktechnieken. Inspireert het jou om ook meer groenten te gaan eten?

Lees Meer

Karbonade; Simpel maar zoooo lekker

Een eenvoudige karbonade kan leiden tot behoorlijke culinaire hoogstandjes. Waar het allemaal begint? Bij weten wat je koopt. Weet jij wat het verschil is tussen een schouder- en een rib- of halskarbonade? En komen alle karbonades van een varken? We leggen het uit op Lekker Tafelen en natuurlijk doken de enthousiaste Lekker Tafelen bloggers met die karbonade de keuken in. Laat je verrassen op de website.

Lees Meer

Hollandse Aardbeien; Feestelijk en Vorstelijk voorjaar

Zomerkoninkjes? Ja, wij zijn altijd de koning te rijk als de eerste Hollandse aardbeien weer op de markt of bij de groenteman verschijnen. Wat je er dan allemaal mee kunt? We vertellen het je graag op Lekker Tafelen

Lees Meer

Oosterschelde kreeft seizoen weer van start

Donderdag 31 maart is het seizoen van de Oosterschelde kreeft weer officieel geopend. Met Joop Braakhekke als eregast een meer dan mooie start. Lees hier meer over de Oosterschelde Kreeft en ontdek bijzondere recepten en handige tips.

Lees Meer

Lamsvlees; Genieten van het seizoen

Rond Pasen start het seizoen voor lamsvlees. Vlees van lammeren uit onze eigen Nederland, maar ook kwaliteitsvlees uit Nieuw Zeeland. Ontdek de vele mogelijkheden met lamsvlees. We geven je niet alleen informatie maar duiken ook samen de keuken in. Je doet mee toch?

Lees Meer

Paasrecepten en tips voor twee heerlijke dagen

Wat staat er bij jou op tafel met de Paasdagen? Lekker Tafelen deelt tips, en recepten voor de lekkerste paasdagen in een zeer uitgebreide special. Van ontbijt tot brunch of diner. Weet je ook al wat Dinchen is? Je leest het in onze paasspecial. En… we vullen aan met hele mooie winacties.

Lees Meer

Lekker Tafelen presenteert Wijn – Spijs combinaties

Was het jullie al opgevallen dat Anne-Wies tegenwoordig meeblogt op Lekker Tafelen? Zij is een kenner op het gebied van wijn en delicatessen. Sinds een paar weken deelt zij met jullie de mooiste wijn-spijs combinaties op Lekker Tafelen. Deze adviezen sluiten veelal aan op onze thema’s en maken dit nog meer het lekkerste en puurste foodie platform op het internet.

Lees Meer

Salades, om het voorjaar te vieren

Narcissen, krokussen, fluitende vogels en Pasen in aantocht. Wat is het weer fijn om de ontluikende natuur te ervaren. Qua sfeer kunnen we dat voorjaar al helemaal in huis halen maar hoe zit het met ons eten? Dat wat al voorjaar heet in de winkels komt uit het buitenland of uit de kassen. Om toch alvast een beetje in de sfeer te komen zetten we de salades in het zonnetje. Salades van groenten die tegenwoordig jaarrond verkrijgbaar zijn. Helemaal voorjaar? Nee, dat wordt het nog niet.

Lees Meer