Wild uit supermarkt is vaak helemaal niet wild

Wild uit supermarkt is vaak helemaal niet wild

Om wild van te worden! Veel ‘wild’ uit de supermarkt is geen wild

Op 17 december jl. kwamen de onafhankelijke denktanks CE Delft en Questionmark met een vernietigend rapport over wild in de supermarkten. Ze deden onderzoek naar de oorsprong van wild in opdracht van Natuur en Milieu.

Wat blijkt? Veel producten die als ‘wild’ worden aangeprezen, zijn geen dieren die in het wild hebben geleefd, maar dieren die gewoon als intensieve veeteelt in hokken of kooien hun leven hebben doorgebracht. Albert Heijn is daarbij de grootste misleider: die zet steevast ‘culinair wild’ prominent op de verpakking, terwijl het bijna altijd om ‘tam wild’ ging. Een leuk leven heeft dat tamme wild ook meestal niet gehad.

Konijn komt er het slechtst van af. Deze dieren worden op grote schaal in Nederland gehouden, maar er is geen slager te vinden die ze slacht in Nederland. Dat betekent dat deze diertjes allemaal op transport naar België of Frankrijk moeten om aan hun einde te komen.

Wild-advies Lekker Tafelen: naar de slager of jager

Ons advies zou dan ook zijn om wild bij voorkeur bij een goede slager of poelier te betrekken, hem of haar kritisch te vragen welk van zijn vlees écht wild is,  of kijken of u nog iets van een bevriende jager kunt krijgen, als u die kent!

Het hele rapport lezen? Klik hier


Deel: "Wild uit supermarkt is vaak helemaal niet wild" met je culinaire vrienden

Vond je dit artikel interessant? Laat het je vrienden ook weten. Je kunt het rechtstreeks met ze delen met behulp van onderstaande buttons. Heb je suggesties of vragen? Laat het ons weten via het formulier onder deze pagina. Wil je meer weten over dit onderwerp? Gebruik de groene buttons om meer te lezen over dit culinaire onderwerp.Meer over vergelijkbare onderwerpen
wild
Vanessa van Koppen

Vanessa van Koppen

Sinds 2013 professioneel met koken en schrijven bezig. Ik wil zoveel mogelijk mensen plezier in het koken en lekker eten bijbrengen. Regelmatig op de maandag te horen bij Schepper&Co radio over gerechten met een verhaal. Veel informatie vind je ook op mijn website voor de feestdagen: www.sacrecuisine.nl

Je las: Wild uit supermarkt is vaak helemaal niet wild. Lees ook:

Geen reacties

Schrijf een reactie
Nog geen reacties Je kunt de eerste zijn om te reageren op dit bericht!

Schrijf een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.
Verplichte velden zijn gemarkeerd*

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Trackbacks.